Za proizvodnju visokokvalitetnih pekarskih proizvoda potrebni su Vam dobri sastojci a zahtevi zavise od različitih vrsta poslovanja. Bilo da je reč o sladovima, kiselim testima, poboljšivačima ili mešavinama za pečenje – kao partner za aromu i ukus pomažemo Vam svojim idejama, ali istovremeno ostavljamo prostor za Vašu vlastitu kreativnost. Svojim vlastitim sladarama i proizvodnjom kiselog testa, vlastitom poljoprivrednom trgovinom i odgovarajućim paketom usluga, nudimo stručnost od zrna do gotovog pekarskog proizvoda – i više od toga.
Slad je prirodan proizvod. Sa specifičnim karakteristikama arome karamele, prženja ili začinskom aromom, slad ima raznovrsnu primenu u postizanju jedinstvenog ukusa. Slad pruža još mnogo više od toga. Osim optimizacije razvoja testa, korišćenje slada osigurava primamljivu koru i sredinu a ujedno poboljšava svežinu gotovih pekarskih proizvoda - i to ne samo hleba i peciva, već i slatkih pekarskih proizvoda!
IREKS-ova specifičnost: Kao proizvođač sastojaka za pečenje raspolažemo vlastitom proizvodnjom slada i ekstrakata slada i pritom u potpunosti kontrolišemo sve faze prerade. Raž, pšenica, spelta i ječam predstavljaju osnovu za veliki broj proizvoda od slada: praškaste, pastozne i tečne, svetle ili tamne.
Za korišćenje kiselog testa postoje dobri razlozi: optimalne karakteristike obrade testa, dosledno visok kvalitet pekarskih proizvoda i aromatičan ukus. Zbog toga IREKS već gotovo 100 godina proizvodi kisela testa. Na bazi tog iskustva proizvodimo kisela testa u klasičnom postupku u tri faze. Primenom odabranih bakterija mlečne kiseline kao i odgovarajućim nadzorom proizvodnje kiselog testa postižu se optimalni uslovi za željenu fermentaciju.
Osim proizvodnje od proverenih sorti kao što su pšenica, raž ili kiselo testo od spelte, IREKS u kontinuitetu razvija nove ideje. Ponovno otkrivene sirovine, kao što su "zelena spelta" ili heljda, omogućavaju izvanredne varijante kiselog testa uz poseban doživljaj u ukusa.
Pravi proizvod za Vaš koncept! Ujednačenje odstupanja u kvalitetu brašna uslovljenim žetvom ili optimizacija karakteristika prerade i pečenja samo su neke polazne tačke kako bi ono što je dobro postalo još bolje. Osim proizvoda od slada i kiselog testa, IREKS ima u ponudi i mnogobrojne mešavine i poboljšivače za pekarske proizvode koji odgovaraju Vašim individualnim zahtevima. Svojom šaržnom proizvodnjom možemo fleksibilno udovoljiti različitim potrebama. Tako proizvodimo raznovrsne proizvode posebnih karakteristika.