Iz prirode najbolje
Novo iz IREKS-a:
u toku sa svetskim aktuelnostima
Ireks
Srpski> NOVOSTI> Specijal 2021: "Blanc et Noir"

Specijal 2021: “Blanc et Noir”

“Blanc et Noir” [“belo i crno” što bi Francuzi rekli] – je naziv našeg IREKS kalendara za 2021. godinu. Svakog meseca pronađite inspiraciju za peciva koja nisu samo vizuelno privlačna, već koja zbog svojih posebnih oblika utiču i na ukus. Fotografije u crno-beloj tehnici umetnički ističu fascinantne detalje jutarnjeg peciva.

 

Recepti “Blanc et Noir”

Januar: Mohnzöpfchen

Februar: “Bagels”

Mart: Doppelsemmel

April: Pão Francês

Maj: Krustis

Jun: Rosenbrötchen

Jul: Rosetta Soffiata

Avgust: Simit

Septembar: Laugenbrezeln

Oktobar: Schrippen

Novembar: Seelen

Decembar: Brötchen tipa “Ferrarese”

 

U pekarama širom sveta postoje najrazličitija jutarnja peciva. Ona često imaju regionalnu ili istorijsku pozadinu i njihova razrađena proizvodnja i umešnost obrade doprinele su tome da se smatraju obeležjem dobre pekare. Peć u potpunosti napunjena savršeno izrađenim jutarnjim pecivom izmamiće široki osmeh pekaru i ispuniti ga posebnim ponosom jer, izrada peciva je ono što je blisko srcu!

Svakog meseca iznova pustite da Vas naš kalendar povede u ovaj svet umetnosti jutarnjih peciva i da vas obuzme ljubav prema izradi peciva. Igrajući se svetlošću i senkama, detalji peciva su posebno istaknuti. Na ovaj način, na primer, pukotina kore Schrippea ili brazilskog PaoFrancesare-a prikazane su divno pomoću crno-bele fotografije. Ali, takođe se obraća posebna pažnja na detalje, kao što je tipično velika šupljina u mrvici italijanskog specijaliteta Rosetta Soffiata ili ljupka tekstura kore Rosenbrötchen.

Na početku svakog meseca, objavljivaćemo na našoj veb stranici odgovarajuće recepte. Osim toga, na našem YouTube kanalu biće objavljeno 12 kratkih video zapisa koji prikazuju proizvodnju peciva i način izrade fotografija peciva. Uključite reflektore!