IREKS kalendar 2023: Svet pun mogućnosti
Hiljade malih plihova, dobar volumen, aromatičan i pun života...
...možemo li se predstaviti ? To je naš Lievito Madre – kiselo testo u italijanskom stilu !
Lievito Madre se smatra italijanskim pekarskim nasleđem i tradicionalno se koristi za proizvodnju hleba, peciva, pizza, kao i poslastičarskih kvasnih proizvoda. Lievito Madre proizvodimo samo od pšeničnog brašna i vode. Sa puno strasti, za to posebno obučeni eksperti, obezbeđuju pravilan razvoj testa kao i adekvatne uslove.
| | | | |
Upravo to je od vitalnog značaja: jedino tako se kvasci i bakterije mlečno kiselinskog vrenja razvijaju u optimalnom odnosu. Pored toga, Lievito Madre zahteva dosta vremena, kako bi razvilo svoj pun potencijal. Kada je gotovo, stavljamo ga u neku vrstu “ hibernacije “ praćen veoma nežnim postupkom sušenja, kako bi kasnije Vašim proizvodima pružio onaj nepogrešivi karakter uz uvek novi doživljaj pri konzumiranju.
Od januara do decembra, predstavljaćemo Vam naš izbor kombinacija primenom Lievito Madre u obliku 12 različitih tipova proizvoda - od ručno rađene pletenice i trendi hleba sa bundevom do grandioznih Lievito proizvoda kao što su Panettone i Colomba.
Januar: Enasimada
Februar: Brioche
Mart: Pavé
April: Colomba
Maj: Focaccia
Jun: Croissant
Jul: Ciabatta
Avgust: Hleb sa durum pšenicom
Septembar: Striezel
Oktobar: Hleb sa bundevom
Novembar: Pecivo sa smokvom i orahom
Decembar: Panettone
|
Bilo leto ili zima – dajte tipičan mediteranski karakter Vašim proizvodima i neka pšenično kiselo testo koje se može koristiti na različite načine bude Vaša inspiracija. To je naš LIEVITO MADRE !
| | |