Iz prirode najbolje
Novo iz IREKS-a:
u toku sa svetskim aktuelnostima
Ireks

Panettone – “ U susret Božiću ”

Pre svega: Panettone je italijanski božićni proizvod vrhunskog kvaliteta. Tradicionalno se peče u braon papirnim kalupima, što je ne samo zgodno, već voćnom hlebu daje kupast oblik.

Da li ste znali…
… da se Panettone nakon pečenja okači naopačke da se ohladi jer bi  u suprotnom jednostavno slegao zbog svoje vazdušaste strukture? To izgleda ovako: https://youtu.be/xxH2deV8dJw.

Panettone se obično servira u jednakim komadima, takozvanim sektorima,  i služi se uz tipične italijanske tople, zimske slatke napitke. Naša preporuka: savršeno je i uz kuvano vino!

Za radoznale: Panettone je pravi univerzalac! Pored klasičnog voćnog punjenja, može se kombinovati na mnogo načina. Zimi, čokoladna varijanta može biti dobra ideja, a leti kombinacija višnje i pistaća  može biti posebno privlačna. Šljivu i cimet preporučujemo za jesen. Dakle, Panettone nije samo za Božić !

 

MONDO LIEVITO MADRE srž: Lievito Madre se u proizvodu Panettone vidi kroz tipičnu finu žilavu i elastičnu sredinu koja nam je poznata i svojstvena poslastičarskim proizvodima italijanskog stila. Štaviše, oblikuje nežno topivu vlaknastu sredinu jedinstvenog fermentativnog ukusa.  Spremni za Božić!

Kliknite ovde za recept