 Colomba – Uskršnji golub mira |  |  |
Pre svega: Colomba je klasični italijanski uskršnji proizvod i samim tim, da tako kažemo, pandam proizvodu Panettone, kao najprodavanijem božićnom pekarskom proizvodu. Simbolično, Colomba se peče u obliku goluba mira, koristeći posebni kalup za pečenje. Colomba se tradicionalno daje kao uskršnji poklon i konzumira se na izletima ili kao desert – običan, sa maslacem ili džemom.
Dobro je znati: Prilikom obrade, neophodno je da testo dovoljno dugo odstoji. Upravo na taj način Colomba bude lagane i prozračne strukture, baš onakve kakva bi trebala biti.
Za radoznale: Umesto voća, zašto za promenu ne probati proizvod Colomba sa čokoladnim punjenjem, kao jedan jako dobar spoj!
Kako se Colomba pravi pogledajte u videu.
|  | |
MONDO LIEVITO MADRE srž: U proizvodu Colomba, naš Lievito Madre obezbeđuje tipičnu finu vretenastu strukturu mediteranskog kvasnog proizvoda.
Kliknite ovde za recept
|  |  |