Brioche – Jedno testo, puno mogućnosti | | |
Pre svega: Maslac + jaja = Briosche. Gotovo, uvek :) I Brioche dolazi u najrazličitijim varijantama ! Potiče iz Francuske, gde je njegovo postojanje dokumetovano još u 15. veku. Najčešće se konzumira za doručak ili uz kafu.
Da li ste znali…
…da se testo za Briosch u kulinarstvu koristi na potpuno drugačiji način? Na primer, idealno je za punjenje dinstanim povrćem ili kremovima.
Dobro je znati: Briosche se u Nemačkoj ponekad naziva i „apostolska torta“.
Za radoznale: Briosche je zaista dobar i kada se puni – bilo kao slatki, vanila kremom ili pak slani sa spanaćem i fetom.
| | |
MONDO LIEVITO MADRE srž: U Briosche-u, naš proizvod Lievito Madre daje posebno prozračnu sredinu i nežnu mekoću. Ponudite svojim kupcima upravo takav osećaj – jednostavno autentično!
Kliknite ovde za recept
| | |