Iz prirode najbolje
Novo iz IREKS-a:
u toku sa svetskim aktuelnostima
Ireks

Focaccia – Bez granica

Pre svega: Focaccia Vam je verovatno već poznata – i to ne samo zbog njene bliske veze sa pizza-om. Dolazeći sa rivijere, danas u raznim varijantama zastupljena je širom Italije.

Da li ste znali…
…da se svake četvrte nedelje u maju slavi, u čast focaccia con formaggio iz mesta Recco u Liguriji ? Jedan dan, gradske pekare, ovom prilikom dele ovaj tanki hleb sa sirom. Ovaj običaj datira još iz 12. veka – kada su se seljani iz grada morali povući u unutrašnjost, gde osim vode, brašna, ulja i sira nisu imali ništa.

Ovako se to radi: Klasična focaccia se posipa vrlo jednostavnim sastojcima kao što su masline, luk, krompir ili inćuni.

Vreme je za: Focaccia-u koja je posebno pogodna za roštilj, jer se odlično slaže sa grilovanim povrćem i halumijem, ali i sa sočnim biftekom.

Za radoznale: Sa proizvodom Focaccia, za Vašu maštu ne postoje granice kada su nadevi u pitanju. Iznenadite Vaše potrošače na primer slatkom verzijom sa svežim voćem i čokoladom!

Želite li da vidite kako pravimo Focaccia-u ? Naravno: Focaccia meets MONDO LIEVITO MADRE

 

MONDO LIEVITO MADRE srž: Lievito Madre u proizvodu Focaccia brine da podloga ostane lepa i vazdušasta. Takođe stvara autentičan, ukusan mediteranski proizvod.

Kliknite ovde za recept