 Croissant – Uživanje sloj po sloj |  |  |
Pre svega: 20 000 000 000 je veoma veliki broj! Prema proceni, to je količina kroasana koja se proda godišnje širom sveta ! Upravo zbog toga nije čudo što se u međuvremenu pojavio veliki izbor slatkih i slanih vrsta.
Nije na odmet znati: Poreklo kroasana je i dan danas predmet žestoke debate. Često se priča da Marija-Antoaneta nije htela da se odrekne svog omiljenog austrijskog peciva kada se preselila u Francusku, zbog čega je “Hörnla” postala kroasan.
Dobro je znati: Testo za kroasane je lakše proizvesti ukoliko odmori nekoliko sati nakon preklapanja.
Za radoznale: Zašto ne biste napravili svoje kroasane u stilu peciva sa baznim rastvorom, dodajući malo raznolikosti Vašoj vitrini?
U videu prikazujemo kako pravimo kroasan po uzoru na najbolji francuski kroasan.
|  | |
MONDO LIEVITO MADRE srž: U kroasanima, naš se proizvod Lievito Madre oseća u posebnim finim slojevima i finoj strukturi sredine. Jer: Kada se kroasan preseče, njegova kora mora bukvalno da prsne, a sredina mora da bude ravnomerna i prozračna. Pored toga, proizvod Lievito Madre daje kroasanu jedinstven ukus.
Kliknite ovde za recept
|  |  |