Ensaimada – Puž sa Majorke | | |
Pre svega: Ensaimada je pekarski proizvod sa Majorke koji se prvi put u dokumentima pominje u 17. veku. Ensaimada se dugo tradiocionalno pripremala u vreme praznika. Vremenom je postala sve popularnija i danas - iako specijalitet - međunarodno je poznata.
Da li ste znali…
…da se Ensaimada može praviti na različite načine? Tako na primer imamo klasičnu, kao u našem receptu, ili punjenu, španskim džemom od bundeve poznatim pod nazivom cabell d’àngel. Uz šolju tople čokolade je prava stvar
Ovako se to radi: Na Majorci, to nije samo jednostavan zalogaj Ensaimade. Tačnije, najradije se odlomi komad i umoči u šolju kafe.
Za radoznale: Za one koji vole da je jako ukusno, Ensaimada može biti punjena namazom od paprike sobrasada. Međutim, uzimajući u obzir da se servira sa dosta šećera, pecivo je uglavnom slatko.
| | |
MONDO LIEVITO MADRE srž: U pecivu Ensaimada, naš proizvod Lievito Madre daje finu žilavost što je upravo karakteristika slatkih kvasnih proizvoda, čiji ukus mnogima budi sećanja. Štaviše, Ensaimada-u čini posebno laganom i prozračnom. Iznenadite svoje kupce proizvodom sa Majorke.
Kliknite ovde za recept
| | |