Iz prirode najbolje
Novo iz IREKS-a:
u toku sa svetskim aktuelnostima
Ireks

Hleb sa durum pšenicom – Klasik iz drugog ugla


Pre svega: Durum pšenicu poznajemo prvenstveno kao sastojak u proizvodnji testenina. Međutim, svoju najbolju stranu pokazuje i u hlebu! Zlatno – žuta boja sredine i lagana nota kokica definitivno čine naš hleb od durum pšenice nečim posebnim!

Da li ste znali…
… da se hleb od durum pšenice u Italiji zove “Pane di grano duro”  i da je jedan od apsolutnih klasika u pekari? Ovaj tipičan domaći hleb možete naći širom zemlje. Tradicionalno, ima jaču koru i gušću teksturu sredine zahvaljujući durum pšenici. On je gotovo savršen za asortiman sa mediteranskim karakterom!

Za radoznale: Zašto ne ponuditi hleb sa durum pšenicom u obliku mediteranskog snack proizvoda sa krem sirom, suvim paradajzom, rukolom i nekoliko pečenih pinjola! Naš savet: Posebnom tehnikom rezanja, Vaš hleb sa durum pšenicom može predstavljati praznik za oči u Vašoj vitrini.

Kako se to radi otkrijte u vrlo kratkom roku putem videa na temu “Dekorativni hleb”.

 

MONDO LIEVITO MADRE srž: Hlebu od durum pšenice, naš Lievito Madre daje posebnu nežnu strukturu, tipičnu mediteransku aromu i divnu hrskavu koricu

Kliknite ovde za recept