Iz prirode najbolje
Novo iz IREKS-a:
u toku sa svetskim aktuelnostima
Ireks

Ciabatta – Šupljikava i ukusna

Pre svega: U Italiji, Ciabatta je jedan apsolutni klasik. Dolazi u rustičnom stilu sa svojom jedinstvenom hrskavom korom, šupljikavom sredinom i brašnjavom površinom. Inače, reč Ciabatta se prevodi kao „papuča“ što proizilazi iz njenog oblika koji podseća na papuču.

Da li ste znali…
…da je Ciabatta prošle godine napunila 40 godina? Kažu da je u pekari iz Veneta 1982. - Arnaldo Cavallari bio njen tvorac – i da je bio inspirisan francuskim bagetom.

Dobro je znati: Neka Vas ne iznenadi mekoća testa – takvo i treba da bude i neophodno je da bi se postigao poseban karakter proizvoda!

Za radoznale: Možete napraviti odličnu pizza-u od Ciabatta testa! Testo jednostavno oblikujte u okrugle ili četvrtaste oblike i nafilujte po svom ukusu. Mogao bi biti poseban snack za Vašu vitrinu?

 

MONDO LIEVITO MADRE srž: U Ciabatta-i, naš Lievito Madre je zaslužan za vlažnu strukturu, prozračnu i mekanu sredinu ali i za hrskavu koru.

Kliknite ovde za recept