 Hleb sa bundevom – Sočna stvar |  |  |
Pre svega: Verovatno Vam bundeva nije prvenstveno poznata kao sastojak hleba – ali to ne znači da ne smete da je probate! Bundevu ćete uglavnom pronaći u severnoameričkim pitama, ali i u keksima ili sladoledu, kojima daje izvanredan ukus. U hlebu, bundeva ne samo da izgleda dobro, već i obezbeđuje posebno izraženu sočnost i odličan ukus.
Dobro je znati: bilo da se radi o tikvi, muskatoj bundevi ili hokaidu – kada pravite hleb od bundeve, možete isprobati različite vrste bundeve. U svim varijantama, voćna pulpa obezbeđuje da hleb ostane lep i vlažan. Pre upotrebe, bundeva se može skuvati ili prosto peći zajedno sa hlebom.
Za radoznale: Obogatite svoje testo na primer cimetom, kardamomom, vanilom ili sveže rendanim muskatnim oraščićem. Semenke bundeve nanete po površini hleba pre pečenja daju grubilji osećaj pri konzumiranju.
|  | |
MONDO LIEVITO MADRE srž: U hlebu od bundeve, naš proizvod Lievito Madre rezultira hrskavom koricom i grubom teksturom sredine hleba. Uz ovaj rustični hleb ne ostaje ništa više da se poželi!
Kliknite ovde za recept
|  |  |