Iz prirode najbolje
Dobrodošli
u svet IREKS-a
Ireks

Prekretnice u istoriji društva

1856

Majstor pekar i pivar Johann Peter Ruckdeschel osniva sopstveni pogon za proizvodnju slada i pivaru nakon povratka iz Amerike.

1900

Njegov sin, Johann Andreas Ruckdeschel, postavlja temelje za razvoj sektora pekarskih sastojaka: "Ruckdeschelova Milliose", što označava prekretnicu u sektoru pekarstva. Prvi diastatski poboljšivač na bazi slada u obliku brašna uskoro postaje institucija u domaćim i svetskim pekarama.

1927

Časopis za kupce "Des Bäckers kleiner Ratgeber" prodaje se u više od 100.000 primeraka i služi pekarima kao vredan i jedinstven izvor stručnih informacija.

1930

FERTIGSAUER predstavlja revolucionarnu metodu pripremanja testa za hleb. Umesto uobičajene fermentacije u trajanju od čak 24 sata, FERTIGSAUER skraćuje postupak na dva sata.

1971

Nova paleta proizvoda otvara nove mogućnosti: razvijena je linija slatkih peciva pod nazivom MELLA koja je održana do danas. Nekoliko godina kasnije IREKS plasira na tržište prvu mešavinu: SOJA-MIX.

1990

Strana tržišta i međunarodni ogranci postaju sve važniji. Danas Grupacija IREKS posluje u više od 90 zemalja, ali je zadržala šarm tradicionalne porodične kompanije.

1998

U sedištu u Kulmbachu dominira proizvodnja novih pekarskih sastojaka: potpuno automatizovan sistem za mešanje testa u skladu s najvišim sigurnosnim standardima omogućava proizvodnju visokokvalitetnih proizvoda.

Osnivanje OOO IREKS u Moskvi predstavlja osnovu za kontinuirano širenje našeg poslovanja u Rusiji.

2002

IREKS konsoliduje aktivnosti u regionu Južne Amerike.

2004

Kupovinom društva Dreidoppel, područje interesovanja i nadležnosti Grupacije – pre svega u području aroma, osnovnih sastojaka sladoleda i dekoracija – širi se dalje.

2011

Kupovinom TRIER grupe, IREKS jača svoju poziciju na tržištu u Rusiji.

Svetsko prisustvo kompanijske grupacije dodatno je produženo osnivanjem kineske filijale IREKS (SHANGHAI) FOOD Co., Ltd.

2016

IREKS NORTH AMERICA Ltd. započinje svoje aktivnosti i oslobađa se na tržištu Severne Amerike kao dobavljač sa evropskim korenima.

Danas

Čak i nakon 160 godina od osnivanja, IREKS sebe još uvek vidi kao globalnu porodičnu kompaniju, gde jedinstvena kultura poslovanja garantuje obećanja kupcima:

Prirodno najbolje.