Iz prirode najbolje
Raznolikost i užitak
uvek u novim dimenzijama
Ireks
Srpski> PROIZVODI> Pekarstvo> Dodaci - poboljšivači

Dodaci - poboljšivači

Dodaci – poboljšivači u praškastom obliku ili kao emulzije koriste se za bolju tehnološku obradu i poboljšanje pecivosti svih vrsta hleba, peciva i drugih pekarskih proizvoda, u smislu poboljšanja kvaliteta gotovih proizvoda, povećanja volumena i zadržavanja svežine.

Poboljšivači su mešavine prehrambenih proizvoda i/ili prehrambenih aditiva u obliku brašna, paste, kreme ili u tečnom obliku, čija je svrha ubrzati ili pojednostaviti proizvodnju, te uravnotežiti fluktuaciju procesnih karakteristika ulaznih sirovina, kako bi se poboljšao kvalitet pekarskih proizvoda.

Poboljšivači se dodaju tokom pripreme i proizvodnje testa ili tokom proizvodnje testenih masa.

Široka upotreba poboljšivača i mešavina za proizvodnju svih tipova pekarskih proizvoda deo je tehnoloških stremljenja da se na jednostavniji, učinkovitiji i brži način pripreme proizvodi od mlevenih žitarica. Naravno, pri tome ne zanemarujemo ni visoki stepen uživanja u proizvodu, udobnost, kao ni veću biološku vrednost tako dobijenih proizvoda.

Nezavisno od upotrebe strojeva za izradu, obradu i pečenje, upotreba poboljšivača ima kao neposredni cilj poboljšati procese proizvodnje i kvalitet pečenih proizvoda

17 unosa
Stranica [1 od 2]
<<<°1°2°>>>
Idi na stranicu

RUSTICO

Poboljšivač kvaliteta i ukusa pšeničnog hleba i peciva
Doziranje: 4 %  |  12,5 kg u papirnim vrećama

FORMAT SOFTY

Poboljšivač za sve vrste hleba i peciva, posebno za tost hleb i hamburger pecivo te sve vrste mekanog (soft) peciva
Doziranje: 1 %  |  25 kg u papirnim vrećama   |  12,5 kg u papirnim vrećama

TUNEL

Poboljšivač za sve vrste hleba i peciva, posebno prilagođen za industrijsku proizvodnju
Doziranje: 0,3 %  |  25 kg u papirnim vrećama

NON "E"

Poboljšivač za proizvodnju pekarskih proizvoda sa sastojcima bez E-brojeva
Doziranje: 1,5 - 2,5 %  |  25 kg u papirnim vrećama

HIT

Praškasti poboljšivač za sve vrste hleba i peciva
Doziranje: 0,3 - 0,5 %  |  12,5 kg u papirnim vrećama   |  25 kg u papirnim vrećama

JASKO ZIM

Praškasti poboljšivač za sve vrste hleba i peciva
Doziranje: 1 - 2 %  |  25 kg u papirnim vrećama

PASTA ACIDA

Praškasti poboljšivač za izradu i poboljšanje arome i kvaliteta italijanskog tipa peciva (ciabatta), lepinja i baquettea
Doziranje: 3 - 5 %  |  12,5 kg u papirnim vrećama

FORTSCHRITT

Praškasti poboljšivač za raženi, te raženi mešani hleb pripremljen neposrednim ili posrednim postupkom
Doziranje: 1,5 - 3,5 %  |  12,5 kg u papirnim vrećama   |  25 kg u papirnim vrećama

NATURIN

Praškasti dodatak za pekarske proizvode na osnovu prženog slada
Doziranje: 2 - 5 %  |  25 kg u papirnim vrećama

PANIFARIN

Praškasti dodatak za sve vrste raženih i mešanih vrsta hleba i peciva, koji se pripremaju od brašna ili mešavina brašna, siromašnih lepkom
Doziranje: 1 - 3 %  |  12,5 kg u papirnim vrećama   |  25 kg u papirnim vrećama
17 unosa
Stranica [1 od 2]
<<<°1°2°>>>
Idi na stranicu