Iz prirode najbolje
Novo iz IREKS-a:
u toku sa svetskim aktuelnostima
Ireks

Spelta - sve iz jednog izvora

Transparentnost i sigurnost postaju sve važniji za potrošače. Često žele znati tačno odakle dolazi njihova hrana i od čega je proizvedena. Zato smo uključeni od samog početka što nam omogućava da svaki korak procesa prilagodimo našim visokim standardima kvaliteta.

Ali šta to zapravo znači? Zajedno s našim kooperantima definišemo uzgoj spelte od samog odabira semena do određivanja pravog vremena žetve. Zatim se zrno oslobađa od ljuske u našem vlastitom pogonu za ljuštenje spelte, potom melje u našem mlinu za speltu. Gotovi mleveni proizvodi konačno doprinose mnogim našim proizvodima kao visokokvalitetni sastojci.

Poslednjih godina, spelta je postala popularna alternativa pšenici. Međutim, prerada ove žitarice nije uvek jednostavna, jer svojstva brašna od spelte u smislu pečenja, jako zavise od sorte i područja uzgoja. Stoga, kako bi osigurali dosledan kvalitet pečenih proizvoda, morate tačno znati šta učiniti.

S obzirom na ove izazove, IREKS pruža podršku praktičnim rešenjima. Naše znanje se proteže od odabira sorte spelte do analize zrna i savršene kombinacije sastojaka. A naša laboratorija za analizu ultra tragova, jedinstvena u industriji, pomaže nam da posebno izbliza pogledamo speltu. Zaključak je: temeljna procena kvaliteta od zrna do gotovog proizvoda.