Iz prirode najbolje
Novo iz IREKS-a:
u toku sa svetskim aktuelnostima
Ireks

U 20 koraka do ekstrakta slada

Proizvodnja vlastitog ekstrakta slada kruna je naše kompetencije u tom području! Već od samog početka stvaranja naših sladova, imamo sve u našim rukama, od odabira semena do gotovog slada. Uz preradu u ekstrakt slada dodajemo daljnju fazu oplemenjivanja. Nijedan drugi proizvođač sastojaka za pečenje ne integriše ovaj lanac procesa tako sveobuhvatno kao IREKS.

Kao proizvodi jedinstvene arome, ekstrakti slada zahtevaju posebno odabrana zrna. U višedelnom procesu obrade, proizvodimo svetle i tamne ekstrakte slada u našoj najmodernijoj sladari, putem gnječenja, ispiranja i isparavanja uz stalnu kontrolu svih relevantnih parametara. Na kraju oni postanu deo naših proizvoda ili ih naši kupci koriste direktno u širokom rasponu pečenih proizvoda.

Kao i kod svih naših procesa, kada je u pitanju ekstrakt slada, najviši kvalitet i sigurnost, naš su glavni prioritet. Stoga sprovodimo 20 koraka pre finalnog proizvoda, koji uključuju stalne provere i četiri sveobuhvatne provere kvaliteta. Najnovija tehnologija ne samo da nam pomaže da apsolutno ništa ne prepustimo slučaju, već da proizvodimo i na energetski štedljiv i održiv način.

Inače, u pekarskim proizvodima ekstrakt slada prvenstveno daje jedinstven karakter arome i ukusa. Prema želji, mogu se kreirati ukusi karamele, pikantni ili prženi ili ukus meda, koji se otkriju tokom pečenja i posebno se osete u samoj kori.